For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

Norsk fjellsenter - Besøkssenter nasjonalpark

TypeOpplevelsessenter

Brubakken 2, 2686, Lom

+47 61 21 16 00

Norsk fjellsenter. Foto: Kristoffer Mæle Thuestad

Om

NORSK FJELLSENTER I LOM - DER FOLK OG FJELL MØTEST

Den beste fjellturen du kan gå utan å gå i fjellet. 

I hjarta av Lom finn du Norsk fjellsenter, krinsa av høgfjell og eventyr på alle kantar. Høgepunkta finn du samla i utstillinga Bergtatt - med fjellpionerar og fonnefunn. Fjellvikingen sitt sverd og friluftslivet si utvikling frå Slingsby til selfiestang. Fangst og ferdsel. Interaktivt fjellvitensenter. Værrom med høgfjellet rett i kroppen. Myter, fjelleventyr og ein svært handfast mammut. Tre i Norge har allereie slått leir i Norsk fjellsenter - tek du turen innom i sommar? 

I fjellsenteret finn du og Café Slingsby, kunstutstilling, bokhandel, fjellbutikk og informasjon om natur, turar og andre aktivitetar i nasjonalparkane Jotunheimen, Breheimen og Reinheimen - og ein triveleg lesekrok med stemningsfull peis om været er ruskete utanfor.

Info: 

Utstillingar, vitensenter, kunstutstilling, kafé, bokhandel og butikk, besøkssenter for nasjonalparkane Jotunheimen, Breheimen og Reinheimen. 

Åpen kvar dag i hjarta av Lom og fjellheimen


Kontakt: 

T: +47 61 21 16 00

E: post@norskfjellsenter.no

N: www.norskfjellsenter.no

Pris fra

Inngangsbillettar kjøper du i skranken på fjellsenteret. Har du allereie kjøpt billett til Klimapark 2469? Da får du 50 % avslag på inngangsbilletten på fjellsenteret.

Vaksen kr 120
Familie kr 300 (to foresatte og barn under 18 år)
Honnør/student kr 75
Barn 0-3 år gratis
Barn 4-18 år kr 75
Grupper over 15 personar kr 75 pr pers. Kr 500 i tillegg for guide

Fasiliteter

Museum, gallerier og kunsthåndtverk

  • faste utstillinger
  • museumsbutikk
  • omvisning etter avtale
  • skiftende utstillinger
  • temautstillinger
  • utstilling

Kart

Veibeskrivelse

Ved RV 15 retning Stryn, på nordsida av elva som renn gjennom sentrum av Lom.

Utmerkelser

  • SM Miljøfyrtårn

Åpningstider

Sesong (19 aug 2019 - 6 okt 2019)
DagTider
Mandag - Fredag09:00 - 16:00
Lørdag - Søndag10:00 - 15:00

* Kontakt oss for å gjera avtale om besøk utanom opningstider og sesong:
post@norskfjellsenter.no
61 21 16 00.

Sjå meir

Fossheim stone center, stones, glacier, geology, jewelleryFossheim steinsenter, LomFossheim steinsenter er eit geologisk museum og smykkegalleri, butikkar og verkstad. Med landets største utval av mineral og smykkesteinar er det mykje både å sjå og kjøpe her.

Lom stavkyrkje, lom stavkirke, lom stavechurch, stavechurch, stavkirke, norge, norges kirkerLom stavkyrkje, LomLom stavkyrkje er ei av dei største og vakraste stavkyrkjene i Noreg. Ho er bygd i tre og blei oppført rundt 1158. Kyrkja har korsplan og 350 sitjeplassar. Kyrkja har vernestatus freda. Lom stavkyrkje er open kvar dag i sommarsesongen, og tek imot grupper elles i året ved bestilling på førehand…

Klimapark 2469 - og istunnelen, LomKlimaparken - Noregs kulaste klasserom - er eit utandørs opplevingsområde 1800 meter over havet med dagleg guiding i sommarsesongen. Ein naturvegleiar møter deg og resten av gruppa ved Juvasshytta ved Galdhøpiggen. På den nesten kilometerlange turen langs gangbana over Juvflye naturvegleiaren…

Gratistippen - Fossheim steinsenter, LomPå utsida av Fossheim steinsenter kan ungar leite etter fine og spesielle steinar i "gratistippen". Her blir det i sesongen dagleg fylt på med spennande steinprøver som du kan plukke med deg heilt gratis!