For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

Brimi sæter

TypeHistorisk overnatting

Smørlivegen, 2685, Garmo

+ 47 40075153

  • Fjellsmaken: Sæterost på Brimi sæter
  • Brimi sæter. Folk i nasjonaldrakt, natur
  • Gardsmat og ysteriet på Brimi Sæter
  • Gardsbutikken på Brimi Sæter
  • Overnatting på låven på Brimi Sæter
  • Overnatting på låven på Brimi Sæter

Om

På Brimi sæter byr vi på unike opplevingar, eigenprodusert mat og lærdom for liten og stor. Du blir kjent med gardsdyra og historia,og får sjå korleis mjølka vert til ost. Her er vakker natur, ekte stillheit, og kulturhistorie på sitt beste. Senk skuldrene.

Vi opnar sommarsesongen på Brimi sæter rundt St.Hans.

Da har du anledning til å overnatte i brisk på låven eller rom i seterhus, og få servert spesialretten vår, 4-retters skråpå-tå meny ved langbordet på låven kvar kveld fram til ca skulestart (bordbestilling).

Er det ynskje om å besøkje oss utanom sjølve setersesongen, så er det anledning for større grupper/familiar å bestille helgepakkar frå mai til St. Hans. og frå ca 20. august til slutten av oktober. Vi tek og imot større grupper/ firma på vekedagar i haustsesong.

Julemeny:
Vi stenger sist i oktober, men har ope for julebord med ein utvida skråpå-tå meny to helger november og desember.

Fasiliteter

Adgang /Tillgang

  • turstier- merkede

Aktiviteter

  • fiskemuligheter
  • gårdsarbeid
  • turstier

Arrangementstyper

  • Natur

Dyr/fiske slag

  • geiter
  • griser
  • haner/høner
  • hund
  • husdyr
  • katt

Generelle fasiliteter

  • matservering
  • servering
  • serveringstilbud

Mat og drikke

  • husmannskost
  • lokale retter
  • Lokalmat leverandør
  • norsk mat

Medlem i

  • HANEN

Museum, gallerier og kunsthåndtverk

  • utsalg

Natur og terreng

  • kulturlandskap
  • kupert

Tema

  • Kultur og historie
  • Lokale smaksopplevelser
  • Naturopplevelser

Kart

Sjå meir

Foto: Cathrine DokkenYsteri og gardsmat på Brimi sæter, LomVelkomen til seterysteriet på Brimi sæter. Her kan du fylgje heile prosessen frå mjølking til ysting og ost på lager gjennom store vindauge.

Brimi sæter, LomPå Brimi sæter byr vi på unike opplevingar, eigenprodusert mat og lærdom for liten og stor. Du blir kjent med gardsdyra og historia, og får sjå korleis mjølka vert til ost.