Toppturkurs // Ski og skred // Jotunheimen

TypeKurs

Gjendevegen 200, 2683, Tessanden

61 23 89 10

Product Image

Om

Topptur i vente! Tre helger i vinter holder trivelige og svært erfarne Tommy Aslaksen - også kjent som TommyMultisport - toppturkurs på Gjendesheim. Ses i høyden!
Ønsker du å ta tryggere valg i vinterfjellet? Ønsker du å bli mer stabil opp som ned fjellet, Bli med på tur å skaff deg kunnskap for å gjennomføre egne toppturer!

Vi skal stort sett være på fjellet, nyte god mat og koselige kvelder på Gjendesheim turisthytte - DNT sin storstue i Jotunheimen.

Har du litt erfaring med alpint eller snøbrett fra før, men mangler den nødvendige kunnskapen om skred og andre viktige erfaringer om vinterfjellet, er dette kurset for deg.Vi jobber også med teknikk opp som ned, sikker turplanleghing og gjennomføring, kjenne igjen terreng, hellninhsmålunger kameratredning og masse mer.

Kurset har base på Gjendesheim. Området egner seg veldig godt for kurs da man er raskt inn i terrenget, variert vanskelighetsgrad (klassifisering) og mange fjellsider med varierende terreng og snøforhold.

Målet er at vi skal være mest mulig ute på tur gjennom hele helga og noe teori.

Kursplan:

- Oppmøte fredagskveld med kursstart kl 21.00 med teori og kos

- Frokost og kort teori lørdag morgen, ut på tur hele dagen. Oppsummering, teori og middag på kvelden

- Frokost og kort teori søndagsmorgen, ut på tur. Kurset avsluttes ca kl 15.00Hva lærer du på kurset:

- Turplanlegging, kart og kompass

- Tyde skredvarsel og andre hjelpemidler

- Hvordan unngå skredterreng

- Sikre veivalg, opp og ned etter snøforhold og vær

- Kjøreteknikk på ski nedover og gåteknikk

- Riktig utstyr, pakking av sekk og andre nødvendige forberedelser

- Enkel skredkunnskap og bruk av skredsikkerhetsutstyr

Middag fredag og lørdag samt frokost begge dager er inkludert. Gjendesheim har skjenkebevilling. Også mulig å bestille mat fredagskvelden.

Hele pakken med mat, overnatting og kurs koster 3900,-, max 6 deltagere

Passer ikke denne helgen så arrangeres lignende kurs ved Gjendesheim 12.- 14. & 1.-3.april (påskehelga)Påmelding:

Book overnatting på https://gjendesheim.dnt.no/bestilling/ og skriv "Toppturkurs" i kommentarfeltet i bookingløsningen. Du vil ta betale oppholdet direkte i bookingløsningen, og få fakturert resten av kursbeløpet på totalt 3900,- (fratrukket betalingen for oppholdet) per e-post!

Spørsmål om opphold:

Mail: gjendesheim@turistforeningen.no
Telefon: +47 612 38 910

Spørsmål til kursholder:

post@tommymultisport.no

Om Gjendesheim:
Fjellgeit eller førstereis – på Gjendesheim finner du fjelleventyr fra øverste fjellhylle i hele vinter fram til mai måned. Vi har turer, kurs og aktiviteter hver helg og i feriene. Velkommen til Jotunheimen og Besseggen i hvitt!

Om kursholder:
Hatt base i Hemsedal & Romsdal og stor tilknytning til Jotunheimen Øst gjennom mange år. Holder 10 talls skred, topptur og frikjøringskurs hver sesong, landet rundt NF skredinstruktørutdanning, tidl alpinist og et helt liv i fjellet

Mer https://www.tommymultisport.no/

Kart